Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Fülledt trópusi swinger club - sörteszt

Hoptop - Tropical Club Fruit IPA került terítékre.

A címkéje tetszetős, jól mutatnak rajta a flamingók.

De lássuk a beltartalmat!

Kitöltve szép a habja, azt tartja is.

A 8%-os alkoholtartalmával tényleg olyan sunyi, mint egy vad párcserés szex kimenetele a tengerparton. Egy fanyar, déligyümölcs-orgia. Első kortyra jellegzetes IPA íz, a gyümölcsök közül pedig elsőre nekem a grapefruit jött át (bár az a leírás szerint pont nincs is benne).

A relatíve magas alkohol % nem érződik rajta egyáltalán, ezért már néhány üveg elfogyasztása után is elszabadulhatnak az indulatok. :)

Aki nem szereti a soproni IPA-t (ami talán nem is annyira az), annak ajánlom a figyelmébe ezt a nedűt.

0 Tovább

Öl Ljus Lager - Az IKEA lagersöre

Néhány nappal ezelőtt olyan meglepetés ért, amire nem számítottam: kaptam egy üveg IKEA-s sört. Nem gondoltam, hogy a svéd bútorgyártó sört is forgalmaz, így nem is fűztem hozzá nagy reményeket, de amikor megtudtam, hogy nagyon finom emberi takarmányt is be lehet szerezni náluk, ami tényleg jó, akkor a remény szikrája jelent meg előttem.

A 4,7% -os, 330 ml-es kiszerelés a maga 350 Ft -jával nem mondható gazdaságos vételnek. Egy hagyományos lager esetén azért illene legalább a fél literes palackot megcélozni. De nyilván az volt a szándék, hogy ha az asszony megkapja a lapra szerelt bútort, akkor az embernek az összerakás közben legyen egy kis öröme. Na, de lássuk a beltartalmat!

Szép bubis, habzó, aranyszínű nedű. Habját tartja. Belekortyolva elsőre hangsúlyos lager ízvilág, és ami fontos, hogy a hazai nagyüzemi lagerekkel ellentétben itt tisztes ízről beszélhetünk. Jönnek a keserű, komlós ízek, viszont kellemes értelemben.

A sört magát svédben gyártják, de ha ott relatíve nagyüzemben (mert azért EU szerte van egy pár IKEA) ilyen lagert produkálnak, akkor bele se merek gondolni, hogy a kisüzemi söreik milyenek (BPBW -n nem kóstoltam sajnos svéd sört). Itthon is ilyennek kellene lennie az alap tömeglagereknek. Mit ne mondjak, gyorsan el is fogyott - a hideg idő ellenére is.

A végére hagytam a legjobb képet, a kupakot, ami érthető, hogy miért ilyen lett:

0 Tovább

Bernard Cerny Lezák 12° kóstoló

Az utolsó a cseh import készletemből a Bernard kisüzemi sötét sötét lágersöre. 

Csatos üvegében csodálatosan mutat a sötét színű, 5%-os ital.

Kitöltve a pohárba a habja nagyon erős, magasra törő, relatíve gyorsan apadt nekem, de egy vékonyka réteg azért sokáig megmaradt.

Első kortyra füstös, karakteresen malátás jegyeket hordoz magában, és az elfogyasztása során is a maláta dominált benne. A komló mintegy aláfestésként érződött benne csupán, nem keserű, enyhén édeskés e miatt.

A honlapjuk szerint a cseh piacon egyedi ízvilágot képvisel ez a sör, és valóban, a többi cseh lager sörhöz képest valóban markánsan karakteresebb az íze. A fél literes kiszerelés is illik hozzá teljesen, a mostani őszies naphoz teljesen passzol az elfogyasztása. Az összes kóstol Bernard közül nekem ez jött be a legjobban.

A végére még maradt egy kis hátcímke.

0 Tovább

A food truck-ok színfalai mögött 1.

Hosszú pihentetés után sörkóstolós bejegyzésekkel tértem vissza, azonban most megosztok egy élménybeszámolót a blogomon, melyeket majd természetesen követnek a barkács és sütögetős témák. Az elmúlt időszak különleges munkával telt a számomra, a szabadságaimat is arra használtam fel, hiszen mint ahogy írtam, sikerült belecsöppennem a street food iparba, a BBQ által. Két csapatnál is jártam, a másodikhoz az elsőnél elkövetett "előéletem" miatt sikerült felvételt nyerni. Élményileg minden lehetőséget élveztem, habár nem volt könnyű munka egyik sem.

Több hazai -elsősorban- street foodra kihegyezett rendezvényen vettem részt, valamint egy másik csapatnál a nagyobb zenei fesztiválon való BBQ-zásba is belekóstolhattam. A különböző kitelepülések alkalmával megismerhettem a "sortársakat" is, a többi food truck-ot és személyzetüket. Ez sok esetben jól jött, hiszen annak ellenére, hogy tényleg minőségi alapanyagokkal dolgozhattam, az első, amit minden szakács megun, az a saját "főztje". A méretes húsok, amiket lesütöttünk csak az első nap csalogatóak, de utána már egy kis változatosságra vágyik az ember.

A nagyobb "büfékocsis" rendezvényeket általában egy szervezői kör rendezi, rajtuk múlik, hogy ki milyen helyet kap a rendezvény területén belül. Sajnos előfordult, hogy a rossz elhelyezés miatt lett rossz a forgalmunk. A BBQ műfaja pedig itthon nagyon befektetés igényes, aminek megtérülését az is nehezíti, hogy a hosszú elkészülési idő miatt nehezen kiszámítható az, hogy mennyi áru fog elmenni. Ha többet sütünk, és nem megy el, akkor bukó, ha a másik nap az előző napból tanulva kevesebbet, és elfogy, pedig még vitték volna, akkor azért.

A "szendvicsesek" helyzete olyan szempontból jobb, hogy a készlettel sokkal egyszerűbb gazdálkodni. Rostlapon megsütik a szendóhoz valókat, összerakják, és kész. Természetesen maga a munkafolyamat ugyanolyan kimerítő, hiszen a különböző burgerek jóval ismertebbek itthon, mint a nehezebb BBQ kaják, ezért ezeket a truck-okat eleve többen is látogatják.

Na, de hogyan is zajlik egy rendezvényre menetel?

A BBQ miatt minden esetben a rendezvény előtti este már el kell vinni a felszerelést, és fel kell fűteni a szmókert, valamint a sütést is meg kell kezdeni még aznap, hogy másnapra legyen mit enni adni a népnek.


A legnagyobb méretű Pit BOX volt a mi instrumentünk, aminek mozgatása is már egy külön próbatétel volt. Mivel faszenes eszköz, ezért a több mázsa fával nem kellett vacakolni. A legtöbb faszén, amivel készültünk az talán 2 mázsa volt egy hétre (20 zsák), ha jól emlékszem. Jól terhelhető, a hőt nagyon jól tartja, szó se róla.

A sütési folyamat is gyakorlatilag két műszakra bontható, hiszen kell mindig valaki, aki éjjel is fűti a sütőt, és figyeli a húsok állapotát. És óránként felkelni a horgászágyból azért kellemes tud lenni egy idő után. A nappali sütés könnyebb volt, a kiszolgálás mellett a sütőt is könnyen lehetett figyelni.

Ha tetszett az írás első része, akkor kövesd a blogomat, valamint instán is rámnézhetsz! A második részben kitérek pár kedvenc food truck-omra is, akiknél szintén érdemes enni.

0 Tovább

Savanyú leányzó - Sour Suzy teszt

Az Aldi-ban akadtam rá erre a sörre, mivel még nem volt dolgom semmilyen sour jellegű sörrel (ez konkrétan egy Berliner Weisse), ezért gondoltam, hogy itt a lehetőség kipróbálni. A norvég Lervig Aktiebryggeri főzi ezt a sört, mely 4% -os alkoholtartalmú.

Habja már kitöltéskor sem volt, elsőre inkább tűnik egy pezsgőnek, mint sörnek. A szénsavassága teljesen rendben van, ahogy az íze is nagyon megnyerő, savanykás, citrusos íze van, maláta és a komló sem érződik ki belőle (a relatíve alacsony alkoholtartalma is okozhatja akár ezt).

Hűtve egy könnyű nyári lazulós sörnek nevezném. Ár tekintetében nem olcsó, a 0,3-as kiszerelésért 600-700 Ft -ot is elkérnek. E miatt nem a legjobb vételnek mondanám, tekintve a 4%-os alkohol tartalmát.  

0 Tovább

Garden-Beer&Barbecue

blogavatar

Hobbikertész szemszögéből a BBQ és kraft sörforradalom. Időnként barkácsolok is.

Utolsó kommentek