Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Arany Korsó’93 - nosztalgia vonat?

A Szent András Sörfőzde az idei jubileuma alkalmából (15 évesek lettek) újraarlkotta az első sörüket, ami egy Lager volt. Az élesztő törzsek gyors változása miatt az ugye kérdéses, hogy mennyire hasonlít az eredetire, és összehasonlítási alapunk sincs akkorról. 

Ilyen dísztdobozos kiadásban is be lehet szerezni, a poharat gyorsan birtokba vettem.

Címkéjét sikerült régiesre készíteni, arról nincsenek infóim, hogy az eredeti anno is ugyan így nézett-e ki.

Kitöltve kapunk egy 4,9%-os világos színű lagert.

Kellemesen bubis kinézetű, vékony habréteggel rendelkező sör. A habját nem sokáig tartja. Íze nem nagyon sok van neki, egyedül a komlót lehet kiérezni belőle. Tettnang komlóval készült, eddig még nem volt szerencsém hozzá, van is egy eddig ismeretlen aromája. 

A főzde többi söre aromássabb egyébként, így inkább javaslom azokat a nosztalgia vonat helyett. Később azokról is rakok fel teszteket.

0 Tovább

Fülledt trópusi swinger club - sörteszt

Hoptop - Tropical Club Fruit IPA került terítékre.

A címkéje tetszetős, jól mutatnak rajta a flamingók.

De lássuk a beltartalmat!

Kitöltve szép a habja, azt tartja is.

A 8%-os alkoholtartalmával tényleg olyan sunyi, mint egy vad párcserés szex kimenetele a tengerparton. Egy fanyar, déligyümölcs-orgia. Első kortyra jellegzetes IPA íz, a gyümölcsök közül pedig elsőre nekem a grapefruit jött át (bár az a leírás szerint pont nincs is benne).

A relatíve magas alkohol % nem érződik rajta egyáltalán, ezért már néhány üveg elfogyasztása után is elszabadulhatnak az indulatok. :)

Aki nem szereti a soproni IPA-t (ami talán nem is annyira az), annak ajánlom a figyelmébe ezt a nedűt.

0 Tovább

Bohém rapszódia: Bernard Bohemian ALE teszt

A Bernard cseh kisüzemi márka kóstolása egy tudatos döntés következménye lett nálam. Ha már tudnak nekem cseh-ből sört hozni, akkor mégis mit választanék?

Mivel sok ismeretem nem volt a kinti gyártókat illetően, ezért én is, mint a többi honpolgár felcsaptam a keresőt, és hát sok jókat találtattam olvasni a Bernard márkáról. A söreikről viszont direkt nem néztem értékelést, nem hagytam magam befolyásolni. Legutolsó kóstolásra a Bernard Dark Lager-ét hagytam, most azonban a Bohemian Ale esett áldozatul.

Vételezzük szemre először a csomagolást, ami már az elején megvett kilóra.

Ezekkel a csatos üveges kiszerelésekkel amúgy is le lehet venni a lábamról, de az mindenképpen kiemelkedő, hogy minden egyéb is gusztusos rajta. A címke, a kidomborodó márkanév az üvegből. Ez szó, mi szó csillagos ötös.

Vajon a csomagolás milyen belsőt takar? A szép ruha alatt egy ronda banya lapul?


Nem igazán, sőt. Habja ugyan hamar elillan (vagy csak rosszul töltöttem, de eddig minden kinti cseh sörnél ez volt a helyzet). Ennek ellenére viszont kellőképpen szénsavas. Íze markásan malátás, enyhén édeskés részben a pörkölt maláta miatt is, valamint abból a tényből is fakadóan, hogy ebben az esetben a komló picit háttérbe van szorítva. Mintegy aláfestésül lehet benne kiérezni a keserű komlót. 

Alkoholtartalma 8,2%, a fél literes kiszerelésben ez viszont elég ütősnek mondható, az egybeni elfogyasztása után a jó kedv egyből garantált. A leírás szerinte tartalmaz még kirandert, amit én nem véltem felfedezni benne, de persze nincs két egyforma ember, aki mindent ugyanolyannak érez. Nekem nagyon bejött, merem ajánlani másnak is!

0 Tovább

Garden-Beer&Barbecue

blogavatar

Hobbikertész szemszögéből a BBQ és kraft sörforradalom. Időnként barkácsolok is.

Utolsó kommentek