Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Savanyú leányzó - Sour Suzy teszt

Az Aldi-ban akadtam rá erre a sörre, mivel még nem volt dolgom semmilyen sour jellegű sörrel (ez konkrétan egy Berliner Weisse), ezért gondoltam, hogy itt a lehetőség kipróbálni. A norvég Lervig Aktiebryggeri főzi ezt a sört, mely 4% -os alkoholtartalmú.

Habja már kitöltéskor sem volt, elsőre inkább tűnik egy pezsgőnek, mint sörnek. A szénsavassága teljesen rendben van, ahogy az íze is nagyon megnyerő, savanykás, citrusos íze van, maláta és a komló sem érződik ki belőle (a relatíve alacsony alkoholtartalma is okozhatja akár ezt).

Hűtve egy könnyű nyári lazulós sörnek nevezném. Ár tekintetében nem olcsó, a 0,3-as kiszerelésért 600-700 Ft -ot is elkérnek. E miatt nem a legjobb vételnek mondanám, tekintve a 4%-os alkohol tartalmát.  

0 Tovább

Bohém rapszódia: Bernard Bohemian ALE teszt

A Bernard cseh kisüzemi márka kóstolása egy tudatos döntés következménye lett nálam. Ha már tudnak nekem cseh-ből sört hozni, akkor mégis mit választanék?

Mivel sok ismeretem nem volt a kinti gyártókat illetően, ezért én is, mint a többi honpolgár felcsaptam a keresőt, és hát sok jókat találtattam olvasni a Bernard márkáról. A söreikről viszont direkt nem néztem értékelést, nem hagytam magam befolyásolni. Legutolsó kóstolásra a Bernard Dark Lager-ét hagytam, most azonban a Bohemian Ale esett áldozatul.

Vételezzük szemre először a csomagolást, ami már az elején megvett kilóra.

Ezekkel a csatos üveges kiszerelésekkel amúgy is le lehet venni a lábamról, de az mindenképpen kiemelkedő, hogy minden egyéb is gusztusos rajta. A címke, a kidomborodó márkanév az üvegből. Ez szó, mi szó csillagos ötös.

Vajon a csomagolás milyen belsőt takar? A szép ruha alatt egy ronda banya lapul?


Nem igazán, sőt. Habja ugyan hamar elillan (vagy csak rosszul töltöttem, de eddig minden kinti cseh sörnél ez volt a helyzet). Ennek ellenére viszont kellőképpen szénsavas. Íze markásan malátás, enyhén édeskés részben a pörkölt maláta miatt is, valamint abból a tényből is fakadóan, hogy ebben az esetben a komló picit háttérbe van szorítva. Mintegy aláfestésül lehet benne kiérezni a keserű komlót. 

Alkoholtartalma 8,2%, a fél literes kiszerelésben ez viszont elég ütősnek mondható, az egybeni elfogyasztása után a jó kedv egyből garantált. A leírás szerinte tartalmaz még kirandert, amit én nem véltem felfedezni benne, de persze nincs két egyforma ember, aki mindent ugyanolyannak érez. Nekem nagyon bejött, merem ajánlani másnak is!

0 Tovább

Garden-Beer&Barbecue

blogavatar

Hobbikertész szemszögéből a BBQ és kraft sörforradalom. Időnként barkácsolok is.

Utolsó kommentek