Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Pécsi Prémium Lager sör teszt 

A pécsi sörfőzde egy nagyüzemi főzde volt, de ugye egy ügyes trükkel a “kisüzemi” kategóriába léptek vissza (csökkentették a termelést). Ezen kívül a söreiken is változtattak, volt, ami kikerült a repertoárból és kikerült egy fő alapanyag, a könyvelők csodafegyvere, a kukorica a repertoárból.

A jó öreg Szalon Sör megmaradt és jött két új “nagyágyú” a sorba. Az egyik közülük a Pécsi Prémium Lager. A kapacitás csökkentésnek volt egy olyan árnyoldala, hogy kevesebb helyen található meg a főzde söre és ahol van, ott is kisebb mennyiségben (bár a községünkben lévő Coop-ban már újra kapni lehet). Általában ALU dobozos verzióban találhatjuk meg, ami fél liter űrtartalmú. Én is így leltem rá. 200-210 (220?) Ft körül mozog az ára. A közeli városban lévő REÁL -ban is most lett elérhető nemrég és levitték az árát 200 Ft/dobozra.

Pécsi sör  Premium lager  nagyüzem  kráter  Lager  kraft sör  komló  maláta  élesztő

Szép zöld doboz, az elején látjuk az 5%-os alkoholtartalom mellett a kezdő 11.2-es balling-fokot (meg ki van hangsúlyozva a nyílt kádas erjesztés). 

Lássuk milyen a beltartalom!

Pécsi sör  Premium lager  nagyüzem  kráter  Lager  kraft sör  komló  maláta  élesztő

Kibontás után rögtön megcsapta az orromat a kellemes malátás illat. Rendesen elkezdett habzani, de utána sajnos gyorsan leapadt. Kortyérzet kellemesen malátás, komlós, és érezni benne egy kis élesztős ízt. Mivel ittam már új Szalont, így tudom mondani, hogy ízre teljesen olyan, mint az, csak “szteroidon” hízlalt változatban. Az Argus Strong-hoz képest elmarad ízben és árban is, de egy kellemesen üde színfoltja lett a többi nagyüzemi mellett. Mert nekem megmarad annak, a változtatás ellenére. Végül jöjjön az a nyílt kád.

Pécsi sör  Premium lager  nagyüzem  kráter  Lager  kraft sör  komló  maláta  élesztő

0 Tovább

Öl Ljus Lager - Az IKEA lagersöre

Néhány nappal ezelőtt olyan meglepetés ért, amire nem számítottam: kaptam egy üveg IKEA-s sört. Nem gondoltam, hogy a svéd bútorgyártó sört is forgalmaz, így nem is fűztem hozzá nagy reményeket, de amikor megtudtam, hogy nagyon finom emberi takarmányt is be lehet szerezni náluk, ami tényleg jó, akkor a remény szikrája jelent meg előttem.

A 4,7% -os, 330 ml-es kiszerelés a maga 350 Ft -jával nem mondható gazdaságos vételnek. Egy hagyományos lager esetén azért illene legalább a fél literes palackot megcélozni. De nyilván az volt a szándék, hogy ha az asszony megkapja a lapra szerelt bútort, akkor az embernek az összerakás közben legyen egy kis öröme. Na, de lássuk a beltartalmat!

Szép bubis, habzó, aranyszínű nedű. Habját tartja. Belekortyolva elsőre hangsúlyos lager ízvilág, és ami fontos, hogy a hazai nagyüzemi lagerekkel ellentétben itt tisztes ízről beszélhetünk. Jönnek a keserű, komlós ízek, viszont kellemes értelemben.

A sört magát svédben gyártják, de ha ott relatíve nagyüzemben (mert azért EU szerte van egy pár IKEA) ilyen lagert produkálnak, akkor bele se merek gondolni, hogy a kisüzemi söreik milyenek (BPBW -n nem kóstoltam sajnos svéd sört). Itthon is ilyennek kellene lennie az alap tömeglagereknek. Mit ne mondjak, gyorsan el is fogyott - a hideg idő ellenére is.

A végére hagytam a legjobb képet, a kupakot, ami érthető, hogy miért ilyen lett:

0 Tovább

Savanyú leányzó - Sour Suzy teszt

Az Aldi-ban akadtam rá erre a sörre, mivel még nem volt dolgom semmilyen sour jellegű sörrel (ez konkrétan egy Berliner Weisse), ezért gondoltam, hogy itt a lehetőség kipróbálni. A norvég Lervig Aktiebryggeri főzi ezt a sört, mely 4% -os alkoholtartalmú.

Habja már kitöltéskor sem volt, elsőre inkább tűnik egy pezsgőnek, mint sörnek. A szénsavassága teljesen rendben van, ahogy az íze is nagyon megnyerő, savanykás, citrusos íze van, maláta és a komló sem érződik ki belőle (a relatíve alacsony alkoholtartalma is okozhatja akár ezt).

Hűtve egy könnyű nyári lazulós sörnek nevezném. Ár tekintetében nem olcsó, a 0,3-as kiszerelésért 600-700 Ft -ot is elkérnek. E miatt nem a legjobb vételnek mondanám, tekintve a 4%-os alkohol tartalmát.  

0 Tovább

Garden-Beer&Barbecue

blogavatar

Hobbikertész szemszögéből a BBQ és kraft sörforradalom. Időnként barkácsolok is.

Utolsó kommentek