Idén is majdnem későre hagytam az chili és paradicsom veteményezést (tavaly szakszerűen fóliasátorba kerültek a vetőtálcák, de meglepetésre egy sem kelt ki).

habanero  paradicsom  goji

Idén a nappaliban, papírtörlőn kezdtem el csíráztatni a Habanerot és a paradicsomokat. 


habanero  paradicsom  goji

A goji magokat pedig egy régen vásárolt lefedhető csíráztatókészletben található papír vetőtálcába. Most már okosabb vagyok, és tojástálcákat használnék erre a célra.  Körbevágva a növény kiemelése nélkül mehetne bele majd külön cserepekbe, de én kivételesen most több magot szórtam az egyes parcellákba.

habanero  paradicsom  goji

Többször próbáltam már vetni, minden alkalommal kelt ki, de sajnos egyikből sem sikerült erős növényt kinevelni. A goji mellett még bársonyvirág magokat is vetettem, mint ahogy az a legfelső képen látható. Pár éve sikerült ugyan saját magokat szedni, de azokat a következő évben nem sikerült kicsíráztatnom.

A papírtörlős veteményt enyhén nedvesítettem.

habanero  paradicsom  goji

A Gerilla Gourmet fesztiválon történt sütést követően nem néztem rájuk, így ma reggel az alábbi kép fogadott:

habanero  paradicsom  goji

Szerda este vetettem el még ezeket is, bársonyvirág magok, pár nap a csírázási idejük, azért a csili és a paradicsom kicsit később fog gyökeret ereszteni.