Tegnap lett időm a kerítés projekt folytatásához, igaz a sötétbe nyúlt a betonozás, de sikerült a tervezettig eljutnom. Először betontörmelék gyűjtéssel és zúzással folytattam, mivel nem használtam zsalukövet és egy kicsit spórolni is akartam a bekeverendő beton mennyiségével (valamint a bontásból származó törmeléket sem akarom elvitetni), ezért nagy részben régi anyagot is használtam.

Persze a gyűjtött mennyiséget még ennél kisebb darabra zúztam nagy kalapáccsal.

Következő lépésben a kizsaluzandó rész földmunkája következett. Hála a puha kerti talajnak, nem kellett sokáig lapátolni.

Majd helyükre próbáltam a zsaludeszkákat. Látható a képen, hogy a ház körüli betonperemre ebben az állapotban felfutna rá a kerítés alja, ezért...

Következett egy gyors igazítás:

A végét lezártam egy másik darab deszkával, kapott is két oldalról 1-1 szöget. Teljesen nem tökéletes a zsaluanyag, mert az egyik deszka egy kicsit csavarodott.

A képen nem látható végére nem raktam deszkát, mivel így szépen neki tudom futtatni az utcai kerítésnek. Ehelyett a kerti föld visszahúzásával és egy téglával támasztottam meg a zsalut, hogy ne mozduljon el. A vízszintet ellenőriztem, és beton darabokkal támasztottam alá a zsalut. Ez után jött a jól bevált talicskás lapáttal való keverés. 3:1 -es keverés.

Egy sor a zsaluba, rá a beton darabok. Nem törtem ennél apróbbra, úgy gondolom, hogy tökéletesen fog szolgálni így is.

A felső sort már egy kicsit nedvesebbre csináltam, hogy jól körülvegye a meglévő köveket az anyag. Jól be kell csömöszölni, én igénybe vettem egy deszkát is a kőműves szerszám mellett.

Másnap reggel ilyen lett a végeredmény.


Hétvégére még a zsaluban marad, igaz már be nem nyomható.

Még nézelődök ötletek után a folytatást illetően, az biztos, hogy 1-2 sor téglát fog kapni (vagy csak az oszlopokat rakon körbe téglával), mivel régi bontott tégla is a rendelkezésemre áll.